Vrei să fii o gazdă de nota 10? Pregătește un platou cu brânzeturi de nota 11!
Ți-ai invitat colegii sau grupul de prieteni în vizită și nu știi cum să-i impresionezi? Asamblează un platou rafinat, după toate regulile artei în numai câteva minute. Dacă nu trebuie să petreci ore în bucătărie gătind, vei fi o gazdă fresh pentru oaspeții tăi și o să te poți concentra energia pe conversații inteligente, nu pe servirea la masă. Iată câteva reguli simple pentru a reuși un platou cu efect wow garantat:
-
Asamblează un platou opulent!
Platoul tău trebuie să arate de parcă s-ar fi revărsat pe masă cornul abundenței, nu te zgârci cu tipurile de brânzeturi și garnituri dulci și sărate. Umple toate locurile libere de pe platou cu nuci și semințe de sezon, variază texturile și culorile pentru a crea impresia de ospăț pantagruelic.
-
Go big or go home!
Platourile de brânzeturi sunt montate de obicei pe tocătoare naturale de lemn, însă dimensiunile obișnuite ale unui tocător de zi cu zi sunt mult prea reduse pentru a permite o adevărată desfășurare de forțe. Alege un platou cu dimensiuni generoase, din lemn curat, de exemplu din gama de tocătoare ProduseHandmade gândite special pentru servire.
-
Fă din platoul tău o călătorie culinară!
Ca și în cazul vinurilor, locul din care provin brânzeturile nobile contează! Alege o selecție de brânzeturi din țări cu tradiție în domeniu, Franța sau Olanda sau de ce nu, compune un platou care le vorbește invitațiilor despre peregrinările tale prin lume și gusturile rafinate ale gazdei.
-
Variază gusturile și texturile!
Asigură-te că ai inclus în selecția ta brânzeturi moi, proaspete, cum ar fi brânza de capră, brânzeturi în crustă de mucegaiuri nobile, brânzeturi învechite și tari cum ar fi un Cheddar de calitate sau parmezan.
-
Garniturile contează!
Brânzeturile proaspete merg de minune cu dulcețuri alese, cuibărite pe platou în borcănașe mici, iar cele sărate și sfărâmicioase se asortează foarte bine cu fructe proaspete, cum ar fi smochinele sau rămurele de coacăze. Nu uita să incluzi nuci și semințe, dar așază-le cu grijă între alte elemente, ca să nu se rostogolească de pe margini.
-
Gândește-te și la carnivori!
Brânzeturile de calitate merg bine cu mezeluri proaspete sau uscate. Poți ciupi cu degetele felii fine de prosciutto crudo ca să arate ca niște flori, sau poți împături elegant feliuțe de salam de Sibiu pentru a crea decorațiuni.
-
Ține cont de sezon!
Cele mai bune ingrediente sunt întotdeauna cele sezoniere. Vara poți să incluzi pe platou flori comestibile, toamna celebrează recolta cu câțiva ciorchini de struguri iar iarna, fă recurs la fructe uscate!