Meșteșugul, din nou actual

Meșteșugul, din nou actual
Cu ce asociezi sintagma ‘made in China’? Ieftin, produs în masă, kitsch, fără personalitate - sunt câteva din asocierile care ne vin în minte imediat. ‘Made in China’ pe aproape fiecare etichetă, delocalizarea producției, produse care otrăvesc mediul înconjurător și atunci când sunt fabricate și atunci, când mult prea repede ajung la sfârșitul ciclului lor de viață, sunt culmile pe care ne-a adus industrializarea și cultul prețul celui mai mic ca singur criteriu de cumpărare.

În ultima vreme, am început să ne revenim din acest vis urât. Am început să înțelegem că e bine să fim înconjurați de obiecte care încă poartă semnele faptului că au ieșit din mâinile cuiva, nu au fost fabricate în serie. Meșteșugul cunoaște o renaștere recentă. Începem să înțelegem că o reîntoarcere la origini nu este imposibilă, că este liniștitor să-ți populezi cotidianul cu obiecte martor al instinctului de faur, nu de fabricant al omului. Ba mai mult, ajută să știm că investiția noastră într-un produs de calitate mai bună înseamnă o viață mai bună pentru artizani.

DE CE MEȘTEȘUGUL CONTEAZĂ?
Meșteșugul, care există de mii de ani și datează din primele zile ale civilizației umane, a cunoscut recent o renaștere a popularității. Poate că acest lucru se datorează faptului că mai mulți oameni caută produse durabile și realizate manual. Poate pentru că mulți cumpărători au început să resimtă  o dorință de a se reconecta cu ceea ce cumpără.

UTILIZAREA ABILITĂȚILOR TRANSMISE DIN GENERAȚIE ÎN GENERAȚIE
Meșteșugarii români practică meșteșugul de generații, transmis din generație în generație. Renașterea meșteșugului infuzează o nouă viață în comunitățile de meșteșugari și dă o nouă valoare de piață tehnicilor moștenite din tată în fiu.  Artizanii lucrează în principal lemn de esență moale, care poate fi ușor lucrat cu uneltele lor: tei, plută, salcie, etc.
Tradiția impune că lemnul trebuie să fie de preferință alb.

MENȚINEREA ÎN VIAȚĂ A TEHNICILOR TRADIȚIONALE
Meșteșugul există de secole, însă supraviețuirea lui a fost pusă sub semnul întrebării de trecerea la producția de masă. Din fericire, acum meșteșugăritul cunoaște o recrudescență și avem din ce în ce mai mult acces la produse fabricate cu suflet.
 
Obiectele meșteșugite de către meșteri au de obicei o calitate și o estetică mai bune decât cele industriale. În colecțiile noastre regăsiți articole artizanale realizate cu un design de produs modern. Tehnicile de fabricație manuală străvechi pot vi revalorificate modern prin colaborări între artizani și designeri, pentru a aduce produsele meșteșugărite în contemporaneitate.

FIECARE ACHIZIȚIE SPRIJINĂ UN ARTIZAN DIN COMUNITĂȚILE DEFAVORIZATE DIN ROM NIA
Achiziționarea oricăruia dintre produsele noastre PAPPO CRAFTS ajută la sprijinirea unui artizan din comunitățile defavorizate din România. Așa că data viitoare când căutați un cadou unic și frumos, amintiți-vă că prin achiziționarea acestor produse, contribuiți în mod direct la furnizarea unei surse de venit pentru acești artizani.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!