Ușor de pregătit, ușor de servit - câteva idei pentru masa de Paște

Ușor de pregătit, ușor de servit - câteva idei pentru masa de Paște
De ce să petreci ore în șir în bucătărie să pregătești masa de Paște, când poți să-ți uimești oaspeții cu un prânz modern și ușor de pregătit? În mod sigur, pe oaspeții tăi îi așteaptă acasă drob și sarmale, de ce să nu încerci să te abați puțin de la tradiție și să modernizezi un pic meniul și modul de servire? Gata în câteva minute, ideile de rețete de mai jos sunt în ton cu timpurile, instagramabile și delicioase.  

1.    Quiche care dispare de cum îl pui la bătaie

Quiche

















Quiche-ul e un fel de plăcintă de inspirație franțuzească cu tot felul de umpluturi, care mai de care mai savuroase și care va fi un succes garantat la picnicul tău de Paște. Se împarte ușor în felii pe care o să fie bătaie. Rețete găsești câte în lună și-n stele, toate gata în mai puțin de 30 de minute, cu timp de pregătire minim dacă folosești aluat în formă deja pregătit. Noi îți propunem un clasic, quiche cu somon și zucchini.
Ai nevoie de o foaie de aluat de patiserie, pe care o pui într-o formă rotundă și o coci un pic înainte de a adăuga umplutura. Pentru umplutură, rade 100 de gr de brânză Cheddar, amestecă-le cu 3 ouă și 100 ml de smântână și toarnă-le peste 100 de grame de fâșii de somon afumat și rondele de la un dovlecel verde, în prealabil călite cu 2 cepe mici mărunțite. Se dă la copt pentru 30-40 de min la 180 de grade. Servește ca un chef pe un platou pătrat din lemn care complementează forma rotundă a preparatului

2.    Sandvișuri felurite

 Lasă-ți creativitatea liberă și uimește-ți prietenii cu sandvișuri care ies din tipar. Cea mai importantă e baza, alege o pâine de cea mai bună calitate, încearcă variații cum ar fi pâinea cu semințe, pâinea neagră de secară, pâinea cu cartofi sau cu măsline. Încearcă să combini brânzeturi maturate mult timp cu fructe uscate, smochine proaspete sau să combini creme de brânză cu somon afumat și capere sau un sos pesto de calitate.
Câte tradiții, atâtea sandvișuri. Poți încerca să faci un sandvici în stil bodega, cu multe straturi ținute împreună de lipiciul unei brânze care se topește bine, cum ar fi Fontina. Încearcă clasici precum sandviciul cu brânză la grătar, sandvișul Cubano sau mergi pe prospețimea fuziunii dintre cultura franceză și cea asiatică dintr-un Bahn-Mi vietnamez. Pentru o servire pe care o mănânci cu ochii, pune feliile de sandviș vertical într-o coșuleț împletit căptușit cu material vesel, ca cel oferită de Pappo Crafts.  

3.    Nu uita bucatele de Paști
Ouă roșii sau multicolore de ciocnit, pe care le pui în valoare într-un coșuleț care să înveselească toată masa, un vin roșu de calitate care să meargă bine cu Pasca cu multe stafide și cozonac. La acestea poți să adaugi nuci, alune și alte crănțănele în suporturi practice răspândite pe toată masa, ca să fie la îndemână pentru toată lumea.

4.    Primăvara într-o salată

 Mesele de sărbători pot uneori cădea greu, de aceea e bine să prevezi în meniul de picnic o salată ușoară, prin care să aduci toată bogăția primăverii pe farfurie. Îți propunem să aduci tot verdele naturii care renaște la picnic cu o salată verde cu creson, mlădițe proaspete de mazăre și boabe fierte, ierburi aromatice (pătrunjel, mentă), sparanghel opărit rapid și avocado. Verdele salatei o să iasă în evidență frumos într-un bol de lemn natur, iar imperfecțiunile procesului manual de fabricație o să dea foarte bine pe Insta.

5.    Un desert hipsteresc

Nu știm dacă ești la curent, dar zucchini bread (chec cu dovlecei) e cel mai în vogă desert, pentru că se face ușor, nu e foarte dulce și e hrănitor. Dovleceii, care nu se simt deloc în produsul final, îi dau o consistență umedă și delicioasă. Încearcă și tu, nu e greu! Îți trebuie două căni de dovlecei rași pe răzătoarea mare (nu-i stoarce), 2 căni de făină, 2 ½ căni de zahăr, 2 lingurițe de praf de copt, 1 linguriță de sare, 3 ouă, 1 ½ căni de nuci zdrobite, 1 cană merișoare uscate și ¾ căni de ulei vegetal. Amestecați ingredientele umede și uscate și coaceți aproximativ o oră în forme de chec și pregătiți-vă ca toată lumea să vă ceară rețeta!
Servește feliile într-un coșuleț vesel, căptușit cu material textil

6.    Brioșe sărate

Dacă ai acasă o tavă de brioșe, folosește-o pentru aperitive surprinzătoare și ușor de împărțit. Există nenumărate rețete pentru brioșe reinterpretate ca aperitiv sărat, noi vă propunem niște mici delicii cu brânză cheddar și făină de porumb. Căliți timp de 5-10 minute într-o tigaie jumătate de conservă de porumb cu o ceapă, chili și un pic de unt. Amestecați 140 gr de faină cu o cantitate egală de mălai fin, 2 lingurițe de praf de copt. Într-un vas separat, amestecați 2 ouă cu 280 gr de lapte bătut și 100 de grame de lapte și 50 de grame de brânză cheddar rasă. Puneți porumbul călit în prealabil în fiecare cupă de brioșă din taba de brioșe și adăugați amestecul de ingrediente umede și sărate. Dați la cuptor timp de 25-30 de minute. Brioșele merg de minune și la un picnic sau aduse în dar la o masă la care ești invitat, transportă-le în această alternativă ecologică la caserolele de plastic. 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!